Maatregelen in verband met het coronavirus

Beste gemeenteleden en gasten,

De kerkenraad heeft kennisgenomen van de maatregelen van de overheid om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De Protestantse Kerk heeft daar meteen op gereageerd met het advies om tot en met 31 maart kerkdiensten niet groter te laten zijn dan 100 personen.

De kerkenraad heeft besloten in ieder geval op 15, 22 en 29 maart geen kerkdienst plaats te laten vinden in ons kerkgebouw. 

We streven ernaar iedere zondag een uitzending te verzorgen op www.kerkdienstgemist.nl . Komende zondag wordt via www.kerkdienstgemist.nl de dienst van de Ontmoetingskerk Poortvliet, waar ds. Peter Broere voor zal gaan, uitgezonden. Meer informatie over de andere zondagen in maart volgt later. Op NPO2 zal de komende weken door EO een televisiekerkdienst uitgezonden worden om 9.20 uur.

Overigens vragen we ieder van u zich goed op de hoogte te stellen van de richtlijnen van het RIVM, zodat we onze naasten niet onnodig in gevaar brengen via de kerkdiensten, maar ook niet in de doordeweekse sociale omgang met elkaar.

Laten we bidden dat deze maatregelen het beoogde effect zullen hebben. En laten we vooral ook bidden voor ieder die getroffen wordt door het virus zelf of door de maatschappelijke gevolgen daarvan. Laten we ook creatief zijn in het vinden van veilige omgangsvormen waardoor we met elkaar kunnen blijven meeleven en ons geloof blijven voeden.

De Socie-app is een communicatie-app voor grotere groepen, in onze gemeente wordt deze gebruikt. Via deze app krijgt u nieuwsberichten van o.a. de kerkenraad. Als u deze app nog niet heeft geïnstalleerd, dan kunt u uw naam, adres- en mailgegevens doorgeven via webmaster@ichthuskerktholen.nl. U ontvangt dan een uitnodiging om de app te downloaden en instructies om een wachtwoord aan te maken zodat u goed op de hoogte kunt blijven.

De strookjes voor nieuwe ambtsdragers kunnen nu niet meer in de kerk ingeleverd worden, wel kunt u ze bij uw wijkouderling of de scriba in de brievenbus doen of mailen naar kerkenraad@ichthuskerktholen.nl


In gedachten zingen we elkaar lied 416 toe:

Ga met God en Hij zal met je zijn, jou nabij op al je wegen met zijn raad en troost en zegen. Ga met God en Hij zal met je zijn.

Ga met God en Hij zal met je zijn, tot wij weer elkaar ontmoeten, in zijn naam elkaar begroeten. Ga met God en Hij zal met je zijn.

De kerkenraad

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.