Zondagsbrief

Liturgie voor zondagmorgen 5mei 10.00 uur: Pastor Jan-Willem Westdorp uit Tholen

Combo Organist: Tilly Terheijden-Schuld
Psalm 34, vers 1, 5 en 7
Stil gebed
Bemoediging en groet
Lied 195: Klein Gloria
Inleidende woorden
Hemelhoog 705 – ‘Kinderen van de Vader’
Verootmoedigingsgebed
Lied 836, vers 1
Genadeverkondiging: Psalm 103: 8-13
Leefregel: Exodus 20: 1-17 en Matteüs 22: 36-40
Lied 405, vers 1 t/m 4
Gebed om verlichting met de Heilige Geest
Kinderen gaan naar de kindernevendienst
Schriftlezing: Matteüs 6: 1-18
Lied 886
Verkondiging
Meditatief moment
Opwekking 436 – ‘Onze Vader’
Dankgebed, voorbeden, stil gebed en Onze Vader
Aandacht voor de collecten
Kinderen komen terug uit de kindernevendienst
Kinderlied: Don’t build your house on the sandy
land
Opwekking 845 – ‘De Zegen’
Zegen

Na de dienst: Koffiedrinken in het Visnet

Collecten
De 1e collecte is voor KIA Noodhulp Oekraïne
NL85 RABO 0362629048 van de ZWO
De 2e collecte is voor de Kerk
NL44 RABO 0362600686 van de kerk
De 3e collecte is voor de Gebouwen
NL44 RABO 0362600686 van de kerk

Kindernevendienst
Titel: Elkaar liefhebben in het spoor van Jezus – Johannes 13: 31-35 en 15: 9-17
Thema: Kniel neer, net als Jezus.
Doel: Gods overwinning op de dood kwam er doordat Jezus de minste wil zijn. Doordat Hij knielt voor zijn discipelen leert Hij hun dat Gods Koninkrijk komt als zijn volgelingen God en de naaste dienen.

Mededelingen

Collecte Kerk in Actie – Noodhulp Oekraïne – Steun voor inwoners en ontheemden
Verwoeste huizen, een ontwrichte infrastructuur en nauwelijks warmte en elektriciteit. De gevolgen van de oorlog in Oekraïne gooien het leven en de toekomst van veel inwoners volledig overhoop. Kerk in Actie werkt samen met kerken en hulporganisaties in Oekraïne die ontheemden en slachtoffers van de oorlog blijven helpen. Regionale hulpcentra geven kwetsbare kinderen – zoals in de frontlinie van Kharkiv – een veilige plek, delen voedsel en medicijnen uit aan iedereen die het nodig heeft en bieden hulp bij traumaverwerking.

Uw Koninkrijk Kome!
Op initiatief van de Engelse Anglicaanse Kerk, overgenomen door IZB/GZB en Alpha Nederland sluiten wij ons aan bij deze gebedsactie tussen Hemelvaartsdag en Pinksteren. Om u en jullie hierbij te ondersteunen worden bij het binnenkomen van de kerk boekenleggers uitgedeeld voor volwassen en kinderen. Schrijf er de namen op van personen die uw gebed nodig hebben zodat ze niet vergeten worden, bovenal bid voor de komst van Gods Koninkrijk op aarde en op weg naar Pinksteren voor de Heilige Geest voor u / jou, de gemeente en de wereldwijde Kerk in navolging van de discipelen.
Namens de Ichthuskerk Gebedsgroep.

Studie Openbaring
Inmiddels hebben al bijna 50 deelnemers en zelfs uit verschillende kerken mee gedaan en is er alweer belangstelling van enkele deelnemers voor een volgende Studie Openbaring. Daarom in MEI-JUNI 2024 de 7e editie: zeven data, het hele boek, praktisch en geestelijk! Het laatste Bijbelboek vol symbolen, beeldspraak en ongekende scenes roept allerlei soorten reacties op. Bijbellezers lopen aarzelend om Openbaring heen of lopen er mee weg. Oud-deelnemers reageerden enthousiast op de intensieve maar verrijkende bijeenkomsten. In de komende Bijbelstudieserie van 7 bijeenkomsten leren we de bijzondere gebeurtenissen in Openbaring beter begrijpen, verdiepen we onze Bijbelkennis en zien we Gods grootheid in Zijn plan met mensen op aarde. De geplande data zijn: donderdagavonden op 16 MEI, 23 MEI, 30 MEI, 06 JUNI, 13 JUNI en 20 JUNI van 19.00-21.30 uur en afsluitend de zondagmiddag 30 JUNI van 13.00-16.00 uur. Nodig gerust een vriend of vriendin uit. Aan de hand van een thuisleesopdracht en een korte verwerkingsopdracht lezen we geheel Openbaring. De studieavond krijgt vorm met een inleiding. Tijdens de studie gebruiken we verdiepingsvragen aangevuld met handige overzichten en schema’s om de inhoud van de Openbaring te verduidelijken en verdieping te geven aan ons inzicht. Zalig is de mens die leest en zalig zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.
Opgeven kan via robert@erve.nu en via whatsapp 06-51446906. Vriendelijke groet, Robert Versteeg

Agenda
9 mei: Dienst op Hemelvaart om 10.00 uur met ds. B. Krol uit Gorinchem.
12 mei: Dienst om 10.00 uur met ds. H.P. de Goede uit Werkendam.