Alphacursus

Als Ichthuskerk organiseren we ook Alphacursussen. In januari 2019 starten we met een nieuwe cursus. Op deze pagina kunt u hierover meer lezen.

Wat is een Alphacursus eigenlijk?

De Alphacursus wordt wereldwijd in 169 landen en in 112 talen aangeboden. Het is een manier om (meer) over het christelijk geloof te weten te komen. Of je nu helemaal niet gelooft, twijfelt of al wel gelooft, iedereen is welkom. In een aantal bijeenkomsten waarbij we eerst gezellig met elkaar eten, hebben we het over de basis van het christelijk geloof en wat daar nu zo bijzonder aan is. 

Waarom doen jullie dit?

De mensen uit onze gemeente die de Alphacursus geven, willen iedereen met het geloof laten kennismaken. Wij zijn daar natuurlijk heel enthousiast over en kunnen uit eigen ervaring iets vertellen over hoeveel liefde wij ervaren van God en van elkaar. Die liefde staat centraal en wij hebben ervaren hoe die de levens van mensen verandert.

Wanneer, waar en hoe lang zijn de bijeenkomsten?

De Alphacursus beslaat 12 bijeenkomsten en wordt vanaf 14 januari elke maandagavond gehouden in het gebouw van uitgeverij Boekhout aan de Stevinweg 2 op het bedrijventerrein Welgelegen bij Tholen. We beginnen om 18.30 uur (altijd met een maaltijd) en om 21.00 uur zijn we klaar.

Kan ik niet eerst een keertje proberen?

Dat kan zeker. We hebben een kennismakingsbijeenkomst op maandag 14 januari 2019. De avond verloopt precies als de andere avonden en is bedoeld als eerste kennismaking. 

Wat kost de Alphacursus?

De Alphacursus is gratis, ook het eten.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd…

Ben je benieuwd geworden? Prima! Geef je dan met een mailtje op voor de kennismakingsavond op maandag 14 januari via alphacursus@ichthuskerktholen.nl.

We hopen je te ontmoeten op 14 januari! 
Het team van Alphacursus Tholen.