Alphacursus

Als Ichthuskerk organiseren we ook Alphacursussen. Op deze pagina kunt u hierover meer lezen.

Wat is een Alphacursus eigenlijk?

De Alphacursus wordt wereldwijd in 169 landen en in 112 talen aangeboden. Het is een manier om (meer) over het christelijk geloof te weten te komen. Of je nu helemaal niet gelooft, twijfelt of al wel gelooft, iedereen is welkom. In een aantal bijeenkomsten waarbij we eerst gezellig met elkaar eten, hebben we het over de basis van het christelijk geloof en wat daar nu zo bijzonder aan is. 

Waarom doen jullie dit?

De mensen uit onze gemeente die de Alphacursus geven, willen iedereen met het geloof laten kennismaken. Wij zijn daar natuurlijk heel enthousiast over en kunnen uit eigen ervaring iets vertellen over hoeveel liefde wij ervaren van God en van elkaar. Die liefde staat centraal en wij hebben ervaren hoe die de levens van mensen verandert.

Wanneer is er weer een Alphacursus?

Momenteel geven we geen normale Alphacursus in onze gemeente. Maar vanaf 30 januari start er een Alpha Marriage Course. In 7 bijeenkomsten in een romantische setting mét diner, kunnen partners hun relatie (nog) beter maken. Echt zeven avonden ‘tijd voor elkaar’. Het is dan ook geen groepsgesprek, maar puur tussen partners onderling. De bijeenkomsten duren van 18.30 tot 21.30 uur en worden gehouden in Het Visnet, het verenigingsgebouw achter onze kerk. Voor meer informatie kunt u terecht bij Annemarie Quist via een mail naar alphacursus@ichthuskerktholen.nl.

Wat kost de Alpha Marriage Course?

De Marriage Course is gratis, ook het eten. Er zal wel een bus weggezet worden waar iedereen een eigen bijdrage in kan storten ter bestrijding van de onkosten.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd…

Ben je benieuwd geworden? Prima! Geef je dan met een mailtje op of vraag meer info via alphacursus@ichthuskerktholen.nl.

We hopen je te ontmoeten op 30 januari! 
Het team van Alpha Marriage Course Tholen.

https://youtu.be/qba2wYpXgUs