Alphacursus

Als Ichthuskerk organiseren we ook Alphacursussen. Op deze pagina kunt u hierover meer lezen.

Wat is een Alphacursus eigenlijk?

De Alphacursus wordt wereldwijd in 169 landen en in 112 talen aangeboden. Het is een manier om (meer) over het christelijk geloof te weten te komen. Of je nu helemaal niet gelooft, twijfelt of al wel gelooft, iedereen is welkom. In een aantal bijeenkomsten waarbij we eerst gezellig met elkaar eten, hebben we het over de basis van het christelijk geloof en wat daar nu zo bijzonder aan is. 

Waarom doen jullie dit?

De mensen uit onze gemeente die de Alphacursus geven, willen iedereen met het geloof laten kennismaken. Wij zijn daar natuurlijk heel enthousiast over en kunnen uit eigen ervaring iets vertellen over hoeveel liefde wij ervaren van God en van elkaar. Die liefde staat centraal en wij hebben ervaren hoe die de levens van mensen verandert.

Wanneer is er weer een Alphacursus?

In het najaar gaan we weer een Alphacursus geven. Na twee eerdere Alpha’s en vorig jaar de Marriage Course, merken we dat er weer behoefte aan een gewone Alphacursus is. Deze cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten en een weekend (zaterdag en zondag) waarin je samen met de andere deelnemers (de basis van) het christelijk geloof ontdekt.

Elke bijeenkomst begint met een lekkere maaltijd, gevolgd door een inleiding over een thema van het christelijk geloof. Na de inleiding ga je uit elkaar in kleine groepen om met elkaar en met gespreksleiders door te praten over het onderwerp. En echt geen enkele vraag of mening is te gek: de kleine groep is de plek waar je álles mag delen. 

En dat is Alpha! Een plek waar alle verhalen samenkomen, waar je alles mag zeggen, ongetwijfeld nieuwe vriendschappen maakt én (volgens 92% van de deelnemers) sowieso een mooie tijd hebt. Kom zoals je bent. Als je niet gelooft en meer wilt weten, maar ook als je wel gelooft en weer terug wilt naar de basis of als je nog twijfelt. Iedereen is welkom, zeker ook van buiten de Ichthuskerk.

De bijeenkomsten worden op maandagavond in de ruimtes van de Ichthuskerk gehouden. De eerste avond is op 30 september 2024.

Wil je meer weten? Schiet dan een van de leden van het Alphateam aan of mail naar alphacursus@ichthuskerktholen.nl. Op dat mailadres kun je je ook opgeven. De cursus én de maaltijden zijn gratis.

Groeten van het Alphateam Ichthuskerk,

Jeffrey Willeboordse, Rachel en Arjen Zandijk, Robbert van Groningen en Rolant en Annemarie Quist.