Inschrijven kerkdiensten

De ontwikkelingen rond het aantal coronabesmettingen zijn zorgelijk. De kerkenraad heeft daarom moeten besluiten de kerkdiensten niet meer vrij toegankelijk te maken voor een onbeperkt aantal mensen. Daarom zal voorlopig telkens weer een beperkt deel van de gemeente naar de kerk kunnen komen. Het is dan ook noodzakelijk dat u zich hiervoor aanmeldt als u de diensten wilt bezoeken. Een commissie is opgesteld die uit de aanmeldingen telkens het maximaal toegestane aantal mensen zal uitnodigen. Dat gebeurt uiteraard bij toerbeurt, zodat iedereen die dat wil in de gelegenheid komt een keer een dienst te bezoeken.
Voor het gebruik van de kerkzaal en bijbehorende ruimtes, heeft de kerkenraad naar aanleiding van het uitbreken van Covid-19 en de daaropvolgende coronamaatregelen een gebruiksplan opgesteld. Dat gebruiksplan kunt via deze link lezen.

Wilt u de kerkdiensten in de Ichthuskerk bezoeken? Neem het onderstaande dan zorgvuldig door.

We heten u van harte welkom in de Ichthuskerk te Tholen. Wanneer u de kerk bezoekt dient u zich in het kerkgebouw aan de geldende coronamaatregelen te houden. Houd minimaal 1,5 meter afstand!

 • Voor de dienst
  Om een kerkdienst te kunnen bezoeken vragen wij u om u via kerkbezoekplanner.nl in te schrijven. Hoe dit precies werkt staat vermeld op www.ichthuskerktholen.nl
  U kunt zich inschrijven tot vrijdagavond voorafgaand aan de zondagsdienst. Op zaterdagmorgen zullen de uitnodigingen via de mail worden verzonden. Het is mogelijk dat er niet voldoende plaats is om iedereen uit te nodigen. U zult dan op zaterdagochtend een afmelding in uw mail ontvangen.
  Heeft u koorts, bent uzelf ziek of verkouden of is iemand in uw huishouden dat? Blijf dan thuis.
  Als het regent, neem een paraplu mee. Het kan voorkomen dat u buiten even moet wachten.
  Kom op tijd.

  Bij de kerk aangekomen
  Houd 1,5 meter afstand.
  In de gang van het Visnet staat desinfectiemiddel. Als u dat wilt, kunt u hier gebruik van maken.
  Hang uw jas niet op aan de kapstok maar neem deze mee naar uw plek in de kerkzaal.
  U ontvangt geen handdruk bij binnenkomst.
  Tussen u en het gezin naast u dienen 2 zitplaatsen vrijgehouden te worden.
  Let op: Vanaf 18 oktober 2020 dient u een mondkapje te dragen tijdens verplaatsingen in de kerk. Dit houdt in dat wanneer u de kerk betreedt u een mondkapje draagt tot op het moment dat u een zitplaats hebt ingenomen. Op dat moment kunt u uw mondkapje afzetten. Bij het verlaten van de kerk dient u voordat u de kerk uit loopt uw mondkapje te dragen tot het moment dat u buiten bent gekomen.

  Tijdens de dienst
  Gemeentezang is alleen mogelijk op aanwijzen van de predikant. Tijdens de dienst kunt u op een scherm meelezen met de tekst en opnames bekijken.
  Er worden video- en geluidopnames gemaakt voor de uitzending op onze website. Door in de kerk aanwezig te zijn, stemt u hier stilzwijgend mee in.
  Er wordt geen collecte gehouden, we verzoeken u uw gaven zelf over te maken naar de doelen die in de dienst worden getoond.

  Na de dienst
  Aan het einde van de dienst verlaat de kerkenraad als eerste de kerkzaal.
  U ontvangt geen handdruk bij het verlaten van de kerk.

  Bijzondere diensten
  Graag wijzen we u erop dat er ook tijdens bijzondere diensten zoals doopdiensten, trouwdiensten e.d. de anderhalve meter gewaarborgd moet blijven. Let hierop bij bijvoorbeeld felicitaties.

Hoe kunt u zich inschrijven voor de kerkdiensten?

We maken vanaf nu gebruik van een online registratiesysteem op de website van kerkbezoekplanner.nl

Klik op de button onderaan deze uitleg om naar de inschrijfpagina te gaan. U kunt op de pagina aangeven met hoeveel personen uit uw huishouden u wilt komen. Het is alleen mogelijk om een reservering voor uw eigen huishouden te maken.

 

Wilt u gebruik maken van de crèche? Geef dat apart aan. U hoeft uw kinderen die naar de crèche gaan alleen op te geven in het vakje voor de crèche.

Wanneer u uw gegevens hebt ingevuld, krijgt u een bevestigingsmail dat uw inschrijving is voltooid. Het is mogelijk uw registratie aan te passen. U vindt de informatie om dat te doen terug in de bevestigingsmail.

De daadwerkelijke uitnodigingen zullen op zaterdagmorgen voorafgaand aan de zondag worden verstuurd.

Neem voordat u de kerk bezoekt ook de instructie voor bezoek aan de erediensten door: Klik hier om naar de instructie te gaan

 

Veel gestelde vragen:

Tot wanneer kan ik me inschrijven voor de zondagsdienst?

U kunt zich voor elke zondag inschrijven tot de vrijdagavond ervoor 23.00 uur. Op zaterdagmorgen worden de uitnodigingen voor de aanstaande zondag verzonden. Inschrijvingen die later worden ingediend, worden niet meegenomen.

Kan ik voor meerdere zondagen tegelijk inschrijven?

Ja dat kan zeker. Klik de zondagen aan die u wilt bezoeken.

Stel dat ik me wil uitschrijven of mijn inschrijving wil aanpassen, hoe doe ik dat dan?

U kunt via de instructie die in de bevestigingsmail staat uw inschrijving ‘annuleren’ of uw inschrijving aanpassen.

Kan ik nog inschrijven wanneer de kerkdienst volgeboekt lijkt?

Ja dat kan zeker. Het programma kiest iedere week automatisch welke gemeenteleden naar de kerk kunnen komen. 

Creëren we door dit programma niet een ‘wie het eerst komt die het eerst maalt’ cultuur?

Nee, het programma rouleert in de uitnodigingen zodat iedereen evenveel kans heeft om de dienst bij te wonen.

Gaat de online stream door?

Ja, de onlinediensten blijven we voortzetten zoals we gewend zijn.

Met welke apparaten kan ik inschrijven?

U kunt zich met vele soorten apparaten inschrijven zoals: smartphone, laptop, computer of tablet

De website kerkbezoekplanner zegt dat ik een beheerslink heb, maar die heb ik niet meer. Wat moet ik doen?

Als u zich eerder al eens inschreef voor een kerkdienst, hebt een link in de mail gekregen waarmee u inschrijvingen kunt opgeven, aanpassen en verwijderen. Bent u die beheerslink kwijt? Dan staat op de pagina van Kerkbezoekplanner hoe u een nieuwe kunt krijgen.

Ga naar de inschrijving via onderstaande knop

Aanmelden kerkdiensten