Actie Kerkbalans

De actie Kerkbalans is weer van start gegaan. Ieder volwassen lid van onze gemeente krijgt (of heeft inmiddels gekregen) een brief van de Ichthuskerk met daarin het verzoek een vaste vrijwillige bijdrage voor dit jaar te geven. Waarom doen we dat eigenlijk?

Voor 2018 is de totale begroting vastgesteld op € 95.700. Dat bedrag is samengesteld uit onder meer lasten voor onderhoud van de gebouwen, het salaris van de predikant (voor een deel, want onze zustergemeente uit Poortvliet draagt ook bij) en van gastpredikanten, kosten voor activiteiten en kerkdiensten, vergoedingen en verplichte afdrachten aan de landelijke kerk.

Al met al een heel bedrag. Gelukkig hebben we veel vrijwilligers in onze gemeente die zich op allerlei terrein inzetten en werk verrichten. Maar zonder geld kunnen we onze kerk niet draaiende houden. Daarom doen het college van kerkrentmeesters en de kerkenraad elk jaar een beroep op u als lid om een vrijwillige bijdrage te leveren. Zodat we als gemeente aan onze (financiële) verplichtingen kunnen voldoen. We willen ook in de toekomst samen kerk zijn. Een gemeente waar we God mogen ontmoeten, ieder op zijn of haar manier. We vinden daar de inspiratie, de bezinning, de rust en de kracht, die we soms hard nodig  hebben in ons dagelijks leven.

Vul daarom de antwoordkaart van de actie Kerkbalans in. Deze kaart wordt voor 3 februari bij u opgehaald. Mogen wij ook dit jaar weer op uw steun rekenen?

De complete folder van de Actie Kerkbalans lezen? Klik hier voor de pdf.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.